Каноли

Каноли 

Някои хора помнят в пълни подробности първата си целувка и могат детайлно да ви разкажат за нея, но никога не се забравя и още едно невероятно изживяване – когато срещнете истинската любов – канолите.

Канолите са онзи специален сицилиански десерт, чийто вкус дълго помните. Събрали усещането за неподправен вкус, аромат и свежест във всяка хапка, канолите пренасят традицията на цяла една култура, която се е развивала векове наред. Те пазят тайните на размирни времена и на щастливи вечери, на весел смях, но и на битки и завоеватели. Канолите са онази част от италианската кухня, без която сякаш нищо не сте опитали. Дори да сте най-големия ценител на италианската кулинария, не сте ли се сблъсквали поне веднъж с канолите, вие нищо не знаете за нея. Точно те са божествените хапки, които ще запомните и ще търсите отново и отново. Вкусът на канолите е най-специфичният орнамент от мозайката на италианската култура. Те носят специфичния вкус, на който казваме „черешката на тортата“. Но нека не пропускаме важния факт, че всъщност канолите са много, много по-вкусни.

Историята на канолите

Каноли
Каноли 1, Подходящи за всяко събитие

Канолите пристигат в културната история на Сицилия от завоевателски племена, които са влдеели района. Историята на Сицилия разказва, че тя събирала културни и кулинарни традиции от всеки, който се опитал да посегне на чудната територия. Така островът събрал в себе си невероятна симбиоза от разнообразни културни повели и обичаи, включително и най-добрите кулинарни рецепти, сред които и канолите. Именно те са едни от най-впечатляващите завоевания на Сицилия. Канолите са най-популярния десет, високо оценен от всеки, който се е сблъсквал с него. Независимо дали се кулинарен критик, ценител на италианската кухня или новатор, решил да опита нещо различно, канолите са онова богатство на Сицилия, което ще ви очарова и изненада с вкус, аромат и великолепната тайна за пиршество в устата ви.

Вече не е необходимо да пътувате до Италия, за да усетите невероятния вкус на канолите. Ние от Тре Пи сме се погрижили да подготвим за вас най-добрите каноли, приготвени по традиционна италианска рецепта и впечатляващи с невероятни вкусови качества. Приготвени от пресни продукти и следвайки стриктно италианските принципи за съвършен и идеален деликатес, ние от Тре Пи поставяме на първо място нуждите на своите клиенти и се стремим на угодим дори на най-капризния вкус. Затова и канолите, които ви предлагаме, са с доказано качество и ще ви пренесат директно на острова, където нищо друго няма да ви е нужно. Само да има каноли!

Какво са канолите?

На пръв поглед рецептата за този невероятен сицилиански сладкиш е сравнително проста. Тя се предава от поколение на поколение в сицилианските семейства, а и италианските ресторанти задължително я предлагат в своето меню. Като неизменна част от всяко хранене, този десерт обаче ще ви смае. Канолите представляват хрупкава обвивка от пържена тестена коричка, пълна със сладък кремообразен пълнеж от италианско сирене рикота. В зависимост от използваната рецепта канолите могат да съдържат шоколадови парченца или сушени и захаросани плодове, а понякога се срещат и такива, гарнирани с лимон или портокал. Краищата на канолите обикновено са потопени в ситносмляни ядки като шам-фъстъци например. Някои каноли в някои краища на Италия се приготвят и с бадеми, нарязани на тънки парченца. На други места пък канолите се поръсват с тънък слой пудра захар, която допринася за сладостта на незабравимото сицилианско изкушение. Всяка рецепта носи в себе си духа на италианската кухня и допринася за ненадминатия вкус на канолите. Затова, когато поръчвате този изключителен десерт, не забравяйте да забележите всеки малък детайл в неговото приготвяне и от специфичния аромат, който му придава. Ние от Тре Пи сме се погрижили да подберем за вас най-оригиналната рецепта за каноли, която ще отговори на всеки вкус и ще накара и най-намръщения ви приятел да усети сладостта от живота.

Какво е специалното в канолите?

Едно от най-важните неща, които трябва да знаете, когато си поръчвате каноли, е че вие не можете и не трябва да изядете само един от тях. И сами можете да забележите, че думата каноли е в множествено число, което трябва да ви навежда на мисълта, че те са прекалено добри, за да се пошегувате със себе си и да не се насладите истински на неповторимия сицилиански десерт, чийто вкус остава дълго да гъделичка небцето ви. Затова, когато поръчвате каноли, не пренебрегвайте сетивата си и опитвайте още и още от изумителния вкус на деликатеса. Те са именно онзи най-специфичен италиански десерт, без който никое хранене не може да бъде същото. Бихте могли единствено да се измамите, ако пренебрегнете граматиката в яденето на каноли и си останете само с един десерт. Канолите трябва да бъдат много. Опитате ли канолите на Тре Пи, сами ще разберете защо.

Каква е тайната на канолите?

Много хора по света се опитват да разгадаят тайната на канолите. Отлични майстори сладкари, горди с множество сладкарски изделия понякога не могат да стигнат до изяществото на вкуса, типичен и отличителен само за канолите. Всъщност има няколко интересни факта за тези неповторими сладкарски изделия, които ние от Тре Пи с радост ще ви издадем. Защото при нас в Тре Пи съществува една максима – запознатият клиент е доволен клиент. Ние знаем, че вие трябва да усетите в пълнота магията на канолите и за да ви срещнем с нея, ще ви разкажем малко повече за канолите, още преди да сте ги опитали.

Каноли
Каноли 2, добре приготвено

Един от най-важните етапи в подготовката и приготовлението на канолите е изпръскването на малките ролца с вино. Много домакини, които са се опитвали да си приготвят сами каноли, знаят, че ако се съсредоточиш само в изпичането на коричката, тя ще загуби от чара, аромата и вкуса си, а оттам и малките забележителни сладки чудеса изобщо няма да бъдат същите. Затова трябва да знаете, че в приготвянето на каноли има няколко специфични елемента и едно от тях е виното. То е онзи елемент, който прави коричката на канолите хрупкава, тъй като се изпарява при готвене. Ние от Тре Пи сме подготвили специално за вас и вашите близки най-хрупкавите и незабравими каноли, приготвени с любов и артистизъм.

Що се отнася до артистизма в приготвянето на каноли, има още някои важни детайли като например дебелината на тестото. Не много известен, но безспорен факт е, че тънката коричка на канолите е по-добра за обработка, а и има много по-специфичен вкус. Тези, които се приготвят от тънко тесто, са по-лесни за навиване и пържене, което е изключително важно за обработката не само на канолите, а и на повечето тестени изделия. Дебелата коричка на канолите би отнела от техните вкусови качества и вие не бихте се насладили истински на брилянтния вкус на изумителния сицилиански десерт, който ще промени отношението ви към сладките изкушения. Именно те са онези малки райски хапки, след които просто няма да сте същите.

Още един интересен факт за канолите, който си струва да знаете, е че тяхната форма е строго специфична и неподражаема. Създадени да доставят неповторима наслада, съчетаваща множество специални елементи, те приличат и заемат формата на захарната тръстика, откъдето идва и тяхното име. Захарната тръстика се е използвала в миналото като обвивка на канолите. Освен това, специфичен елемент при приготвянето на канолите е и изпълването на вътрешността с крем и шоколад така че обвивката да не отнема от аромата и вкуса им. Затова е от изключителна важност времето на приготвяне на този невероятен десерт и на запълването му с шоколад, сирене, плодове или други свежи продукти, участващи в производството на канолите. Има още толкова неща, които правят този десерт уникален и неповторим, но за да ги разберете, просто трябва да опитате.

Канолите на Тре Пи

След като вече знаете достатъчно интересни факти относно производството и малките хитрини при направата на канолите, доверете се на Тре Пи, за да се насладите на истинските италински деликатеси, чийто вкус няма да забравите. Нашите предложения ще ви впечатлят с ненадминат вкус. Приготвени по специфична италианска рецепта, пренасяна от поколение на поколение през вековете и достигнала до нас, канолите са онази част от хранене, което ще ви сплоти, ще ви усмихне и ще ви накара да затворите очи и единствено да се наслаждавате. Само те имат онзи специфичен чар, който събира на едно място семейството, близките и приятелите, за да опитат от зашеметяващия изискан вкус на най-добрия сицилиански деликатес – канолите. Не се колебайте и опитайте специално приготвените за вас райски каноли на Тре Пи, защото ние знаем как да докажем на клиентите си, че Италия може да дойде при вас с всяка хапка, а вниманието ви дори няма да бъде ангажирано със забележителности. Само и единствено с каноли. Струва си да научите повече и повече за канолите, тъй като техните изумителни качества ще ви накарат да се влюбите в тях. Но що се отнася до каноли, ние от Тре Пи ви препоръчваме да ги изучавате по-малко и да ги опитвате повече. Идеалното място да го направите е при нас в Тре Пи. Тук със сигурност ще заобичате истински канолите, а тази любов е безкрайна.

Историята на канолите

Какво са канолите?

Какво е специалното в канолите?

Каква е тайната на канолите?

Канолите на Тре Пи

Тагове: Каноли, Италиански каноли, История