Пица Ала Романа
  • Категория:

Пица Ала Романа

 

Може да обичате да похапвате пица, но ако не сте изпитали неповторимия вкус на Пица ала Романа значи сте пропуснали важна част от това кулинарно изкуство. В Италия са се развили много и различни стилове в правенето на пици, но някои от тях заслужено са се сдобили с огромна популярност и продукт на един от тези стилове е Пица ала Романа. Както подсказва и името, ако проследите историята на Пица ала Романа, ще стигнете до там, където казват, че водят всички пътища - Рим.

Пица ала Романа - римска традиция

Пица Ала Романа
Пица ала Романа 1, удоволствие

Чрез Пица ала Романа ние от Тре Пи ви поднасяме цялото вкусово съвършенство на римската традиция в правенето на пица. Защото в Италия не просто правят храна. Със създаването на всяка Пица ала Романа те разказват приказка – за отношение към храната, за търпение, за наслаждение от вкуса, за споделено удоволствие, за любов. Затова, преди да изберете, бихме искали да ви разкажем малко повече за Пица ала Романа, защото всеки детайл в нея носи дълго усъвършенствана традиция. За нас от Тре Пи е важно всеки наш клиент да бъде добре информиран какво точно избира. Запознатият избор е добър избор. Пица ала Романа е онова произведение на кулинарното изкуство, с което си струва да се запознаете отблизо. Всяка подробност по приготвянето на Пица ала Романа е  впечатляващ момент от италианската история. Историята на Италия и придошлите или създадените в процеса на нейното развитие рецепти и традиции, включително рецептата на Пица ала Романа са своеобразни върхове в цялостната световна история. Не само защото Пица ала Романа, както и останалите италиански шедьоври, е невероятно вкусна, а и защото тя носи в себе си аромати, съчетава вълшебства и ги прави живи пред вас с всяка хапка от Пица ала Романа. Избирайки да се доверите на Пица ала Романа, вие се доверявате на качество, стил и изтънченост, които са не повторими и ще ви очароват. Ние от Тре Пи ви гарантираме, че опитате ли веднъж Пица ала Романа, това няма да е последният път, в който вашият избор се спира именно на Пица ала Романа. Ето защо:

Пица ала Романа - различен външен вид и вкус

Когато описват пица, повечето хора си представят по-скоро класическата – кръгла, с тънък блат, хрупкава, направена от стандартно тесто, добре изпечена и покрита със сос маринара, биволска моцарела и свежи листа босилек. В Рим обаче доминира друг вид – Пица ала Романа и тя добива все по-широка популярност. Пица ала Романа не е вариант на класическата пица. Пица ала Романа се приготвя по съвършено различен начин, резултат от което е нейният съвсем различен външен вид и вкус. Пица ала Романа има характерна правоъгълна форма, вместо популярната кръгла и е по-сочна, дебела и изобилна – най-подходящата основа за безбройните топинги, които обичат да използват римските майстори на пица. Изборът на форма произхожда от практиката в Рим Пица ала Романа да се предлага на грамаж. Често ще видите места в Италианската столица, където местната Пица ала Романа е приготвена в правоъгълна форма с по-голяма дължина и хората си посочват големината на парчето, което да им бъде отрязано. Нещата отличаващи Пица ала Романа обаче започват още със самото приготвяне на тестото.

За тестото на пица ала романа

За тестото на Пица ала Романа се използва по-специално и фино рафинирано брашно. Това налага тестото за Пица ала Романа да преминава през три различни ферментационни етапа, за разлика от нужния един етап за тестото за класическа пица. След това, докато тестото за класическата пица втасва на стайна температура и се използва на същия ден, тестото за Пица ала Романа втасва в продължителност на 60-90 часа  при температура 41 градуса по Целзий, което е доста по-висока температура и това прави приготвянето на Пица ала Романа много по-сложен процес, който обаче дава възхитителни резултати. Когато тестото за Пица ала Романа е готово, се пече при 500-600 градуса вместо доста по-горещите пещи ползвани за изпичането на класическата пица. Това разминаване между традиционната рецепта за класическа пица и специфичната италианска рецепта за Пица ала Романа подсказва още веднъж за нейните индивидуални и специфични качества, неприсъщи за никоя друга пица, освен за Пица ала Романа.

Пица ала Романа лесно се превръща в любимо ястие и важно умение на все повече майстори на пица по-света. Повечето от тях ценят сложността и майсторството, които изисква приготвянето на Пица ала Романа, като твърдят, че усилията по приготвянето ѝ си струват със сигурност. Вкусът на блата за Пица ала Романа е толкова невероятен, че би било истинско удоволствие да се опита дори само с малко зехтин и сол. Блатът на Пица ала Романа е специално създаден да позволява изобилното използване на множество гарнитури. Всъщност това е специалното в Пица ала Романа. Тази неповторима пица позволява богати, дръзки вкусове – сирена с по-остър вкус, пъстра комбинация от пресни градински зеленчуци или дори по-тежки меса.

Пица Ала Романа
Пица ала Романа 2, жажда за пица

С Пица ала Романа ние от Тре Пи ви предлагаме да опитате най-доброто от неподправения кулинарен дух на Рим. Неслучайно сме заложили именно на отличните римски традиции, обичаи и порядки, които ще ви накарат да промените отношението си към пицата и да я заобичате истински. Погрижили сме се при нас да откриете най-голямото разнообразие от възможности за избор на Пица ала Романа в София, приготвена по всички правила на  римската традиция от майстори пицари с дългогодишен опит.  Многообразието от рецептите ни за Пица ала Романа могат да удовлетворят всеки вкус. В нашата Пица ала Романа използваме оригинални традиционни италиански продукти – сирена, колбаси, пресни зеленчуци и ароматни подправки. Различните видове Пица ала Романа ви предлагат смело богатството на италианските вкусове. В Пица ала Романа можете да се насладите на истински италиански сирена – Горгондзола, моцарела, стракино, пармезан. Ценителите на традиционните италиански колбаси могат да заложат на Пица ала Романа със Салсиче, Панчета Стуфата, Прошуто Котто, Прошуто Крудо, Саламела Калабро пикантна и др. За да бъде удоволствието пълно, в различните рецепти на Пица ала Романа ви очакват и типичните за италианската кухня зеленчуци и подправки – чери, артишок, маслини, специални доматени сосове, бейби спанак, рукола, песто, пресен босилек, риган и много други. Тази невероятна пица ви позволява толкова различни и необичайни комбинации, които правят вкуса ѝ още по-уникален и неповторим. А какво по-прекрасно за споделяне с вашите най-близки хора на вечеря с повод или без повод, освен една феерия от изумително преплетени вкусове и аромати.

Доверете се на Пица ала Романа при нас в Тре Пи. За нас удовлетворението и насладата на всеки клиент стоят на първо място. Те ни помагат да се развиваме и да ставаме по-добри в приготвянето на типични и строго характерни италиански деликатеси, които да опитвате и на които да се радвате. Ние от Тре Пи сме горди с рецептите за Пица ала Романа, която предлагаме на своите клиенти. Неповторимия вкус, зашеметяващият аромат, пресните продукти и подправки още веднъж потвърждават изяществото и майсторството, с които ние приготвяме Пица ала Романа за вас. Най-впечатляващата съставка, която ние от Тре Пи използваме в приготвянето на уникалната Пица ала Романа е много известна, но само истинските майстори готвачи знаят как да я използват. Разбира се, става дума за любовта. Пица ала Романа като част от италианската кухня преминава през задължителната обработка и обгриженост с много любов от нашия екип от професионалисти. За да можете и вие да усетите истинския вкус на съвършенството. Ако още се колебаете дали Пица ала Романа е онзи изискан деликатес, който най-добре отговаря на вашия вкус, замислете се коя е онази идеална пица, по-различна и по-впечатляваща от всички други. И ще откриете, че Пица ала Романа е точно това. Не се колебайте, а побързайте да опитате Пица ала Романа при нас в Тре Пи. Докато е още топла.

Пица ала Романа - римска традиция

Пица ала Романа - различен външен вид и вкус

За тестото на пица ала романа

Тагове: Пица ала Романа, Пица, Пица за вкъщи